Rumored Buzz on hokej

Wiki Article

Organizacija radova na betoniranju predstavlja složen dilemma koji treba dobro proučiti, naročito za visoke brane. Beton se ugrađuje pomoću kamiona – pumpi, toranjskih dizalica s posudama koje imaju obujam i preko 6 m3.

Ispusti redovito imaju i uzvodno postavljene sigurnosne zatvarače. Optimalan položaj i način raspršivanja vode, najbolje se može riješiti na hidrauličkim modelima. Zbog velikih brzina koje se pojavljuju pri protoku vode, ispusti su u tunelima i kroz tijelo brane obloženi čeličnim cijevima, dimenzioniranim redovito na puni tlak. Izvori[uredi

Stari Rimljani bili su poznati po tome što su mogli organizirati velika gradilišta, tako da su izgradili veliki broj brana. Stvarali su umjetna jezera za opskrbu vodom u sušnom razdoblju, a upotrebljavali su mort i rimski beton, tako da su mogli sagraditi i veće objekte.

The Logar valley (Logarska dolina) is usually a Landscape Parc and there is a realistic fee to the road up the valley, in the summertime months throughout the daytime.

uredi kôd]

Brzina protoka vode mora biti dovoljna da ribe mogu preći prepreke, ali ne smije biti prevelika da se riba ne izmori, tako je često postavljanje odmarališta na ribljim stazama. Rušenja brana[uredi

uredi kôd]

uredi kôd]

Hokejowy1964: emeryt przyznam że Twoje wywody na temat naszej piłki kopanej ujęły mnie za serce :) . Szacun !

Paskal79: Większość ładnych bramek here to na Uni strzelali ,oby w nowym sezonie nasi lepiej by w obronie grali

Oštrice su im zaobljene na obje strane čime se olakšava kretanje na ledu, a sve klizaljke osim vratarskih imaju oštrice dizajnirane tako da se njima ne mogu povrijediti ostali igrači. Igra[uredi

W Polsce w hokej na lodzie zaczęto grać w latach twenty. XX wieku po uzyskaniu niepodległości kraju. Pierwszymi ośrodkami były: Warszawa, Łódź oraz Lwów. W 1922 roku powstały pierwsze kluby hokejowe, tj. Polonia oraz AZS. Trzy lata później w stolicy powołano Polski Związek Hokeja na Lodzie (PZHL). W 1927 roku po raz pierwszy rozegrano w systemie nieligowym turniej o mistrzostwo Polski w hokeju na lodzie.

Użycie słowa hokej w odniesieniu do gier rozgrywanych na lodzie datuje się dopiero na 1785 rok (w 1527 do gier rozgrywanych na zamarzniętych stawach), mimo to etymologia tego terminu nie jest pewna. Możliwe, że pochodzi od francuskiego słowa hoquet, co znaczy pasterski kij lub zgięty kij.

:D a gdzie wolność słowa? :D Co do Wronki, to niestety za pazernością górala nie nadążysz i Dutki ważniejsze. Taki typ człowieka i nie będę za nim płakał, bo nie jest powiedziane, że w Krakowie będzie grał jak u nas ( wystarczy zobaczyć jego formę w Tychach)

Report this wiki page